Dostupni linkovi

Agenti FBI u Sarajevu, nastavlja se istragaTužilac BiH danas će uputiti predlog sudu za određivanje jednomesečnog pritvora Mevlidu Jašareviću zbog osnovane sumnje da je izvršio teroristički napad na američku ambasadu u Sarajevu.

Jašarevićev advokat Senad Dupovac izjavio je da je njegovom branjeniku potrebna psihijatrijska pomoć i da on nije svestan svojih postupaka.

Državni tužilac Dubravko Čampara juče je ispitao Jašarevića (23) koji je u petak otvorio vatru na američku ambasadu, teško ranivši policajca Mirsada Velića (41).

Dnevni avaz danas piše da su istražitelji Federalnog istražnog biroa (FBI) stigli su u Sarajevo kako bi sproveli istragu o napadu na američku ambasadu, a mediji iz regiona javili su i da je nekoliko drugih zapadnih obaveštajnih službi uputilo u Sarajevo posebne timove da bi pomogli u istrazi o tom napadu.

Prema nalogu Tužilaštva BiH, pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugih policijskih agencija i juče su nastavili opsežnu istragu o terorističkom napadu na zgradu ambasade.
XS
SM
MD
LG