Dostupni linkovi

Beograd: Pokret radnika i seljaka održao osnivačku skupštinu


Pokret radnika i seljaka održao je u nedelju u Beogradu osnivačku skupštinu i najavio izlazak na predstojeće parlamentarne izbore, a za predsednika organizacije izabran je profesor beogradskog Fakulteta za bezbednost Zoran Dragišić.

Osnovni cilj pokreta u kojem su Unija malinara Srbije, Asocijacija pljoprivrenika, Svinjari Srema i Mačve, ali i ratni vetrani, penzioneri i nezaposleni, jeste snažna država sa profesionalnim i efikasnim državnim aparatom.

Predsednik pokreta Zoran Dragišić rekao je da će pokret na predstojeće izbore izaći samostalno, da bi, kako je naveo, nezadovoljne ljude uveo u politički život i vratio državu narodu.

"Pokret za sada neće biti registrovan kao politička partija, a predstavnici svake ponižene grupe ljudi u Srbiji biće na našoj listi i imaće svog predstavnika u parlamentu", kazao je Dragišić.

Sa osnivačke skupštine Pokreta radnika i seljaka u beogradskom Centru Sava poručeno je da je vlast uništila industriju, pravni poredak, vojsku i pravosuđe, kao i selo i da je krajnje vreme da sve nezadovoljne grupe građana ujedine kako bi preuzele svoju sudbinu u svoje ruke.
XS
SM
MD
LG