Dostupni linkovi

Dodik izneo niz optužbi na račun Izetbegovića


Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je u nedelju brojne optužbe bošnjačkom članu Predsedništva BiH Bakiru Izetbegoviću, kazavši da je situacija u Federaciji BiH politički „haotična“, a da Izetbegović odgovornost želi da prebaci na RS.

S tim u vezi, Dodik tvrdi da nisu tačni Izetbegovićevi navodi da je on odgovoran jer BiH nema formirano novo Veće ministara, navodeći da su predstavnici RS „bili spremni da uđu u formiranje vlasti na nivou BiH još pre godinu dana“.

“RS je bila spremna da uđe u formiranje vlasti na nivou BiH još pre godinu i nismo imali nijednu rezervu u tom pogledu. To što je haotična situacija u Federaciji BiH u pogledu političkih odnosa, to je njihov problem, a oni se pokazuju kao majstori kako bi prebacili njihovu odgovornost na druge“, kazao Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Navodeći da je „Bakir Izetbegović na početku svog mandata rekao da nastavlja politiku svog oca Alije Izetbegovića“, Dodik je izjavio da je „to ratnička politika, čiji je cilj stvaranje stereotipa o Srbima kao narodu koji je za sve krivac“.

Dodik je ovu izjavu dao novinarima u Donjoj Gradini gde je danas s izraelskim šefom diplomatije Avigdorom Libermanom položio venac u znak sećanja na stradanje Srba i Jevreja u Jasenovcu.
XS
SM
MD
LG