Dostupni linkovi

Deo medija, opozicije i NVO reagovali na napade Đukanovića


Deo opozicije, medija i nevladinog kritikovao je u nedelju javni nastup lidera vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića ocenivši da je reč o zameni teza i pokušaju prebacivanja odgovornosti za izostanak rezultata u borbi protiv organizovaniog kriminala.

Đukanović je u subotu na stranačkoj konvenciji vladajuće partije u Podgorici oštro napao opoziciju, deo medija i nevladinig sektora optužujući ih za "lažno predstavljanje".

Rekao je da u "vreme parade političkog licemerja" o kriminalu u Crnoj Gori "danas govore oni koji su promoteri kriminala", a ključne rezultate za državne uspehe pripisao je vladajućoj partiji, kako je rekao, "dopadalo se to nekom ili ne".

Direktor "Vijesti" Željko Ivanović je rekao da je Đukanović najnovijim "govorom mržnje" pokazao da je on "glavni kreator kampanje koja se vodi protiv nezavisnih medija u kritičara režima".

Izvršna direktorka "Monitora" Milka Tadić-Mijović kaže da "u potpunosti razume nervozu Đukanovića, jer mu je pre dva dana strateški partner Stanko Subotić Cane osuđen na šest godina", prenose "Vijesti".

Izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović smatra da je Đukanovićeva izjava "ili pokazatelj njegovog autizma ili je reč o brutalnom pokušaju da se zamažu činjenice".

Opoziciona Socijalistička narodna partija (SNP) ranije je Đukanovićev najnoviji javni nastup nazvala "olujom primitivizma" i ocenila da se radi o "političaru svesnom da se njegov projekat privatne države urušava".
XS
SM
MD
LG