Dostupni linkovi

Vanredni kongres SDPBiH: Puna podrška Lagumdžiji


Na Drugom vanrednom kongresu Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, održanom u subotu u Sarajevu, 547 delegata jednoglasno je izglasalo povjerenje predsjedniku stranke Zlatku Lagumdžiji i članovima Glavnog i Nadzornog odbora.

Nakon glasanja, delegatima se završnim govorom obratio predsjednik Lagumdžija kazavši da je kongres bio upriličen zbog ustrojavanja veće odgovornosti SDP-a, dodajući da je pred članovima ove stranke dug put prema reformama, a da je najveća od njih reforma čitavog bh. društva.

"Obavezujemo se da imamo hrabrosti i kreativnosti za promjene i preuzimanje rizika, jer će to svima biti potrebno", kazao je Lagumdžija.

Govoreći i formiranju vlasti na državnom nivou, ponovio je da ova partija nije 'trgovala' ni s jednim ministarstvom te da nijedan kanton nije nije bio žrtva za veće ciljeve.

"Vijeće ministara BiH bit će formirano sa ili bez SDP-a, ali ono neće imati nikakve veze sa uspostavljanjem vlasti u kantonima u Federaciji BiH", naglasio je Lagumdžija, kazavši da je ova partija mogla dobiti mnogo toga u Vijeću ministara da je pristala 'trgovati' jednim ministarstvom, ali da SDP to nije učinio.

Također je poručio da će Vlada Federacije BiH trajati sve dok bude radila u cilju poboljšanja života građana BiH, a ona neće pretrpjeti nikakve promjene zbog 'trgovanja', potcrtavši da neće biti ni rekonstrukcije Federalne vlade.
XS
SM
MD
LG