Dostupni linkovi

Među 17 vehabija uhapšenih u Sandžaku i jedan iz BiH


U Sandžaku je uhapšeno ukupno 17 vehabija, od kojih je jedan iz BiH, izjavio je Srni direktor policije Srbije Milorad Veljović, navodeći da ga ne bi iznenadilo da je ova grupa i u Srbiji pripremala sličnu akciju kao što je jučerašnji napad na Američku ambasadu u Sarajevu.

"Sva ova lica se na neki način dovode u vezu sa Mevlidom Jašarevićem, a jedno od 17 uhapšenih je i lice iz BiH", rekao je Veljović, ali još nije mogao da saopšti njegov identitet.

Naglasivši da su vehabije u Srbiji pod kontrolom i da policija neće dozvoliti slične slučajeve napada na ambasade, kao ni narušavanje javnog poretka na području Novog Pazara i cijele Srbije, Veljović je najavio da će i narednih dana ili mjeseci policija nastaviti sa ovakvim akcijama, prije svega iz bezbjednosnih razloga.

"Mi nemamo ništa protiv vehabijskog pokreta, ali nećemo dozvoliti da pojedinci daju sebi za pravo izvode terorističke akcije i ugrožavaju bezbednost na ovim prostorima", rekao je Veljović.

On je naveo da je tokom jutra na području Novog Pazara, Sjenice i Tutina izvršen pretres 18 objekata i da je zaplijenjeno 18 računara i laptopova, 20 mobilnih telefona, više od 1800 CD-ova, razne literatura, oko 30 audio-kaseta, oko 50 SMS kartica, pet vojnih uniformi, jedna video kamera sa 17 kaseta, tri veća noža, jedna sablja i drugo.
XS
SM
MD
LG