Dostupni linkovi

Jašarevićeva porodica pokušala ga odvratiti od vehabizma


Senada Jašarević, tetka vehabije Mevlida Jašarevića, napadača na Ambasadu SAD u Sarajevu, rekla je da je porodica pokušala da ga odvrati od vehabizma, ali nije uspjela, te da se njegovo ponašanje pogoršalo kada se prije dvije godine preselio iz Novog Pazara u BiH.

"Pokušali smo da ga odvratimo od vehabizma, ali nismo uspjeli. Znali smo šta te vehabije rade, ali ništa nismo mogli. On je, jednostavno, to htio. Bio je fin momak, ali se njegovo ponašanje pogoršalo kada je otišao u BiH prije dvije godine", rekla je Jašarevićeva za medije u BiH.

Ona kaže da Mevlid nikada nije spominjao napad na bilo koga, ali je često imao vrlo čudne izjave u vezi sa vjerom, ali da porodica na to nije obraćala pažnju.

Jašarevićeva je potvrdila da je policija juče u poslijepodnevnim časovima izvršila pretres njihove porodične kuće u Novom Pazaru.

"Kod nas nisu ništa našli. Sve su pretresli, ali mi nemamo ništa s tim što je on uradio. Mevlid je odrastao kod nas. Patio je, jer su mu roditelji razvedeni. Otac mu živi u Češkoj, a majka u Austriji. Koliko znam, u Austriji se i povezao s tim vehabijama", rekla je Senada Jašarević.

Ona kaže da se Mevlid prije dvije godine preselio iz Novog Pazara u BiH, gdje je zasnovao porodicu i da ga je posljednji put vidjela prije dva mjeseca kada je došao da ih posjeti u Novi Pazar.
XS
SM
MD
LG