Dostupni linkovi

Time anketa: Clinton bi pobijedila republikance 2012.


Časopis Time proveo je ispitivanje koje je pokazalo da bi Hillary Clinton na izborima 2012. puno lakše pobijedila glavne republikanske predsjedničke kandidate od aktualnog predsjednika Baracka Obame.

Anketa je pokazala da u zamišljenom eksperimentu s Mittom Romneyem, Clinton pobjeđuje s 55 posto prema 38 posto glasova, s Rickom Perryjem s 58 posto prema 32 posto glasova, dok protiv Hermana Caina dobija 56 posto prema 34 posto glasova, među vjerovatnim biračima na izborima u novembru iduće godine.

Časopis Time bilježi kako je istom anketom utvrđeno da bi predsjednik Obama pobijedio Romneya s tijesnih 46 posto prema 43 posto glasova, Perryja s nešto uvjerljivijih 50 posto prema 38 posto glasova, te Caina s 49 posto prema 37 posto potpore, među vjerovatnim biračima.

Naravno, lakše je biti popularan kada ste globalni diplomat, a ne političar zakopan u domaće probleme, ocjenjuje magazin.

Clinton, koja je 2008. izgubila borbu za demokratsku predsjedničku nominaciju s Obamom, kazala je kako je ne zanima još jedna utrka za Bijelu kuću.
XS
SM
MD
LG