Dostupni linkovi

Klif: Nema razgovora o statusu Kosova



Ambasador Velike Britanje u Prištini Kameron Klif izjavio je danas da se u razgovorima Prištine i Beograda neće biti reči o statusu Kosova, teritorijalnom integritetu ili podeli.

"Sto puta smo pojasnili da o tome nema šta da se razgovara. O tome se neće razgovarati pošto je Kosovo nezavisna država čiji je deo i teritorija iznad reke Ibar do graničnih prelaza Jarinje i Brnjak", rekao je Kliff za portal "InfoGlobi".

On je rekao da neće biti razgovora ni o podeli Kosova jer bi to bilo opasno i štetno, ne samo za Kosovo, već za ceo region.

Britanski ambasador je rekao da i u tehničkom dijalogu ima pitanja koja imaju političku konotaciju, ali je naveo da se ona ne odnose na status Kosova.

"Treba da se usredsredimo da vodimo napred dijalog Beograda i Prištine, onako kako smo ga definisali - kao tehnički dijalog. Vi znate da i energija i telekomunikacije imaju uticaja na sever i nema sumnje da imaju neke političke elemente. Međutim ova politička konotacija ne podrazumeva pitanja statusa", kazao je britanski ambasador.
XS
SM
MD
LG