Dostupni linkovi

Suđenje Sanaderu prekinuto, glavna rasprava 3. novembraGlavna rasprava u procesu protiv bivšeg hrvatskog premijera Ive Sanadera je danas odložena za 3. novembar zbog njegovih zdravstvenih problema.

Sudski veštak utvrdio je da Sanader nije sposoban da učestvuje u danasnjoj raspravi zbog srčanih problema i upućen je na koronarografiju.

Sudija Ivan Turudić prihvatio je mišljenje sudskog veštaka i odredio početak glavne rasprave za 3. i 4. novembar.

Turudić je, međutim, zamerio Sanaderu što nije ranije obavio potrebne preglede, budući da se već početkom septembra žalio na zdrvastvene probleme.

Sudija je rekao da to za sada neće tretiterati kao namerno odugovlačenja postupka.

Sanader koji je u sudnicu uveden bez lisica, u crnoj majici i sa štakom na početku se izvinio sudu što nije u odelu, rekavši da je mislio da ga jutros voze u bolnicu budući da mu je juče za danas zakazana koronarografija u zagrebačkoj bolnici Rebro.

Početak procesa bivšem premijeru pratio je veliki broj domaćih i stranih novinara, pre svega jer je trebalo da se on danas, prvi put od jula kada je izručen Hrvatskoj, javno izjasni o optužbama.

Sanader je optužen za uzimanje 3,6 miliona kuna (oko 482.000 evra) provizije od Hipo banke sredinom 1990-ih dok je bio zamenik ministra spoljnih poslova.
XS
SM
MD
LG