Dostupni linkovi

Đukić Dejanović pozvala SAD da utiču na Prištinu


Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović tokom susreta sa američkim kongresmenima pozvala je SAD da iskoriste svoj ugled i uticaj na Prištinu, kako bi došlo do dogovora oko dijaloga.

Na završetku zvanične posjete SAD ona je ocijenila da uticaj Amerike, s obzirom na ugled koji ima u odnosu na Prištinu, može biti vrlo moćan i da ga Beograd očekuje od američkih prijatelja.

Slavica Đukić-Dejanović je u razgovoru sa srpskim novinarima u Vašingtonu rekla da je teško vjerovati da će velika sila kao što su SAD tek tako mijenjati svoje stavove i ocijenila da Amerika, ipak, može imati razumijevanja kada je Kosovo u pitanju za senzibilnost tog pitanja za Srbe.

Ona se tokom posjete sastala i sa Nensi Pelosi, liderom demokrata u Predstavničkom domu i donedavno spikerom tog doma Kongresa, Denom Bartonom, predsjednikom potkomiteta za Evropu i Evroaziju, kao i Pitom Viskloskim, koji je sa Bartonom na čelu srpskog kokusa kongresmena.

"Konkretno, moja poruka u razgovorima bila je da Srbiji ne pada na pamet da koristi bilo šta drugo, u svim koracima u kojima misli da rešava pitanje Kosova, do diplomatskih i političkih aktivnosti", rekla je Đukić-Dejanović.

Ona je dodala da je od svojih sagovornika uglavnom čula da je za njih pitanje Kosova riješeno.
XS
SM
MD
LG