Dostupni linkovi

Kosor: Svi članovi stranke spremni da svjedoče


Predsjednica Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da su svi članovi stranke i Predsjedništva HDZ-a, ako bude trebalo, spremni da daju iskaze o tome kako se stranka finansirala.

Kosor je jutros u centrali HDZ-a na vanrednoj konferenciji za novinare, sazvanoj nakon što je toj stranci juče i zvanično potvrđeno da je pod istragom USKOK-a zbog crnih fondova tj. pranja novca, istakla da je ovo najteži trenutak u istoriji HDZ-a.

"Ono što je dobro za Hrvatsku, za hrvatski narod i hrvatske građane, dobro je i za HDZ. Interesi naroda su za nas iznad stranačkih interesa", rekla je Kosor.

Kosor je poručila i da je "curenje informacija krivično djelo" i da će za to neko odgovarati. "Zašto istrage koje moraju biti tajne nisu tajne, zašto i odakle cure informacije? Isto kao i u borbi protiv korupcije nećemo prestati tražiti odgovore na ta pitanja", rekla je Kosor i dodala da se ova stranka ne boji istine.

Ona vjeruje da se HDZ "može vratiti u baraku na Jarunu" i iz ovog procesa izaći kao čvrsta stranka koja je prva Hrvatsku povela u borbi protiv korupcije.

USKOK je juče zvanično osumnjičio HDZ kao pravno licve u slučaju "Fimi medija", a uz pravno lice nalog za provođenje istrage na kojemu se dosad nalazilo 17 lica dopunjen je imenima bivšeg portparola stranke Ratka Mačeka i bivšeg generalnog sekretara Ivana Jarnjaka.
XS
SM
MD
LG