Dostupni linkovi

Bogdanović: Skupština o Kosovu 2. novembra


Ministar za Kosovo u Vladi Srbije Goran Bogdanović izjavio je u utorak uveče da očekuje da Skupština Srbije u sredu 2. novembra održi sednicu posvećenu krizi na severu Kosova.

"Imali smo obavezu da do 30. oktobra Skupštini Srbije podnesemo izveštaj o situaciji na Kosovu i Metohiji. Izveštaj smo pripremili i on će u četvrtak biti pred Skupštinom i očekujemo da 2. novembra u sredu bude zakazana Skupština gde će se raspravljati o situaciji na Kosovu i Metohiji", rekao je Bogdanović televiziji Avala.

Većina opozicionih stranaka trenutno ne učestvuje u radu Skupštine tražeći da se održi sednica posvećena krizi na severu Kosova.

Bogdanović je ponovo negirao da iza barikada na severu Kosova stoje kriminalci.

"To je uvreda naroda koji stoji na barikadama. Nikada se neću složiti sa tim i moja porodica učestvuje na barikadama", rekao je on i naveo da su se Srbi sa severa Kosova sami organizovali jer ne žele da potpadnu pod vlast Prištine.

Bogdanović smatra da su Srbi sa severa Kosova "pokazali dobru volju" prihvativši da se Kfor bez ikakvih uslova kreće na tom prostoru, a da isto pravo ima i Euleks ako ne prevozi albanske carinike i policajce.
XS
SM
MD
LG