Dostupni linkovi

Čilić odbacio tvrdnje o učešću u namještanju mečeva


Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić odlučno je demantovao pisanje švedskih listova SvD i Expressen, koji su na popisu tenisera koje se sumnjiči da su učestvovali u namještanju mečeva objavio i njegovo ime.

"Šokiran sam ovom vijesti i ne znam što bih rekao na to. Znam koliko obožavam ovaj sport i koliko sam dao za njega i nikada ne bih na ovakav način ugrozio svoju karijeru. Veću glupost u životu svom nisam čuo", rekao je Čilić za Hrvatsku televiziju.

Šveđani su objavili popis, kojeg je navodno sastavila Jedinica za teniski integritet (TIU), na kojem su igrači svrstani u dvije kategorije: na "crnoj listi" je 20 imena tenisera i teniserki protiv kojih su optužbe bile toliko čvrste da je protiv njih provedena istraga ili su igrali mečeve.

Na "listi upozorenja" nalaze se oni koji su, za sada, još uvijek samo sumnjivi, njih 21. Osim Čilića, na listi sumnjivih je i još jedan hrvatski igrač, Ivo Karlović.

Doživotnu zabranu igranja tenisa zbog namještanja dobila su do sada samo dvojica tenisera Austrijanac Daniel Koellerer i Srbin David Savić.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG