Dostupni linkovi

Barikade ostaju, ali Kfor prolazi


Na sastanku u Zubinom Potoku predstavnici 4 opštine sjevernog Kosova odlučili da djelimično propuste Kfor preko barikada.Po njihovoj odluci tako bi trebalo da bude sve dok se ne ukloni glavni uzrok postavljanja barikada- kosovski carinici i policija na prijelazima.

Dogovoreno je da se predsjednici tih opština zaduže za pronalaženje rješenja za snabdijevanje KFOR-a na sjeveru zemlje, da se dosadašnji dogovori iz dijaloga Prištine i Beograda ne implementiraju u tom dijelu zemlje, kao i da se opozove saglasnost za raspoređivanje EULEX-a na Kosovu.

Predsjednik Skupštine Opštine Zubin Potok Stevo Božović rekao je posle trosatne sjednice da su odbornici razgovarali o tome da se barikade ne uklone potpuno, već da Kfor prolazi u određeno vrijeme, sa određenim brojem vojnika.

Predsednik SO Zvečan Dobroslav Dobrić dodao je da je osnovni zahtjev odbornika sve četiri opštine da se ukloni uzrok postavljanja barikada na magistralnim putevima - prisustvo prištinskih činovnika na prijelazima Brnjak i Jarinje.

Nakon ove sednice predstavnika opština, kako je ranije i bilo najavljeno, predsednici opština otišli su na razgovor sa zvaničnicima Kfora, kojima će prenijeti zaključke sa sastanka u Zubinom Potoku i s njima razgovarati o tome.
XS
SM
MD
LG