Dostupni linkovi

Četvrta optužnica protiv Darka Šarića


Tužilaštvo Srbije za organizovani kriminal podiglo je četvrtu optuženicu protiv odbjeglog Darka Šarića.Ta optužnica, prema rečima tužioca Miljka Radisavljevića, Šarića i još četvoricu tereti za krijumčarenje 990 kilograma kokaina nabravljenog u Brazilu, za koji se sumnja da je deo od 2.174 tone kokaina zaplenjenog na brodu "Maui" u Urugvaju 15. oktobra 2009.

Prema rečima Radisavljevića, tužilaštvo je predložilo da se Šariću, kao i Bojanu Stanojkoviću sudi u odstustvu, jer su u bekstvu i za njima je raspisana medjunarodna poternica.

Osim njih dvojice, optužnicom su obuhvaćeni Boban Stojiljković i Aleksandra Mišić iz Vranja, kao i Marko Dabović iz Beograda, koji su uhapšeni u aprilu.

Prva hapšenja povodom tog krijumčarenja heroina izvršena su 15. oktobra 2009. godine, a u toku je suđenje grupi od 20 optuženih, na čelu sa Šarićem.

Prije mesec dana na pravnu snagu stupila je optužnica podignuta zbog šverca 1,1 tone kokaina u Brazilu, na kojoj se osim Darka Šarića nalaze i odbjegli Pljevljak Goran Soković, zatim Željko Vujanović, braća Marko i Miloš Pandrc, Radan Adamović, Miloš Cajić, Nikola Dimitrijević, Mirko Miodragović, Aleksandar Miodrag i Darko Gazdić.

Tom optužnicom se terete da su bili dio klana zaduženog za nabavku kokaina u Brazilu i da su drogu nabavljali po cijeni od 5.300 do 5.700 eura u količinama do 200 kilograma, a skladištili su ga u tri luksuzno opremljene kuće.

Šariću i nekolicini srbijanskih advokata i privrednika sudi se u odsustvu i zbog pranja novca stečenog preprodajom kokaina, odnosno zbog ubacivanja "prljavog novca" u legalne tokove kupovinom niza preduzeća u privatizaciji, poljoprivljednih dobara, objekata.
XS
SM
MD
LG