Dostupni linkovi

Francuskinja Banon odustala od tužbe protiv Stros Kana


Francuska spisateljica Tristan Banon, koja je optužila bivšeg direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominika Stros-Kana za pokušaj silovanja, izjavila je danas da neće pokretati građansku parnicu protiv njega nakon što je francusko tužilaštvo tokom protekle sedmice odbacilo krivičnu istragu o njenim optužbama.

Banonova, koja je optužila Stros-Kana da je pokušao da je siluje u stanu u Parizu gdje je došla da ga intervjiše prije osam godina, prvobitno je sugerisala da će pokrenuti građansku parnicu protiv bivšeg šefa MMF-a nakon što je tužilaštvo navelo da nema dovoljno dokaza za pokretanje procesa.

Kancelarija državnog tužioca iz Pariza saopštila je da postoje dokazi kojim se sugeriše seksualni napad, ali da je već istekao rok za zastaru slučaja po manjim optužbama.

Stros-Kanovi advokati odbacuju optužbe i pokrenuli su kontratužbu protiv Banonove za navodnu klevetu.

Stros-Kan je u maju podnio ostavku na funkciju šefa MMF-a nakon što ga je policija u Njujorku uhapsila prema optužbama za pokušaj silovanja, koje je iznijela radnica hotela u kojem je odsjeo.Takođe je negirao krivicu.

Američki tužioci su u avgustu odbacili optužbe protiv Stros-Kana nakon što se pojavila sumnja u kredibilitet radnice hotela Nafisatu Dijalo.

.
XS
SM
MD
LG