Dostupni linkovi

Kosovo: 13 uhapšenih za zloupotrebu položaja


Policija Kosova uhapsila je u utorak 13 osoba osumnjičenih da su zloupotrebom službenog položaja pribavili sebi i drugima imovinsku korist od 1,2 miliona evra.

U saopštenju policije navodi se da je akcija sprovedena po nalogu Specijalnog tužilaštva i da su uhapšeni osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, nezakonito donošenje sudskih odluka, legalizaciju neistinitih sadržaja, potpisivanje štetnog ugovora i organizovani kriminal.

Kako je saopšteno, među uhapšenima je jedan bivši sudija, dva advokata, pet predstavnika osiguravajućih društava i udruženja osiguravajućih društava, dve osobe iz kompanija za procenu štete i tri lekara.

Oni se sumnjiče da su delovali kao dobro organizovana grupa koja je zloupotrebljavajući svoje položaje obezbedila sebi ili drugima protivzakonitu imovinsku korist od 1,2 miliona evra.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni bez znanja i saglasnosti žrtava saobraćajnih nesreća ostvarili značajna sredstva na svoje ime. Sumnja se takođe da su izmisli i saobraćajne nesreće koje se uopšte nisu dogodile.
XS
SM
MD
LG