Dostupni linkovi

Grčki carinici prekinuli štrajk, pušten saobraćaj prema Makedoniji


Grčki carinici prekinuli su štrajk, te je saobraćaj na sva tri granična prelaza na makedonsko-grčkoj granici Bogorodica, Medžitlija i Stari Dojran normalizovan, kako za putnička tako i za teretna vozila, javio je dopisnik Srne iz Skoplja.

Grčki carinici su štrajk prekinuli sinoć, a makedonski mediji su objavili da je do prekida došlo nakon što je Ustavni sud Grčke proglasio neustavnom odluku o 48-časovnom štrajku carinskih službenika. Prema istim izvorima, predkid štrajka za sada se odnosi samo na prvih 48 časova.

Za sada je neizvjesno da li će štrajk biti nastavljen sutra budući da su carinski radnici najavili pet štrajkova po 48 časova, od juče ujutro do 24. oktobra.

Tokom jučerašnjeg štrajka u i iz Grčke u Makedonije bilo je moguće samo pješke, a dozvoljen je i prolazak vozilima sa hitnim slučajevima.

Stručnjaci makedonske Pivredne komore procijenili su da je dosadašnja blokada grčke granice koštala makedonsku privredu oko 15 miliona evra, dok su približno dva miliona evra štete pretrpjele transporne firme koje rade sa solunskim pristaništem.
XS
SM
MD
LG