Dostupni linkovi

Afera "Core Media": Šelebaju i ostalima jednomjesečni zatvor


Poduzetnik Vladimir Šelebaj-Sellier i još četiri osobe osumnjičene su za malverzacije "teške" više od devet miliona kuna, a nakon gotovo trosatnog ispitivanja u petak uveče im je određen jednomjesečni istražni zatvor.

Šelebaj i ostali osumnjičeni dovedeni su u petak uveče kod dežurne sutkinje istrage zagrebačkog Županijskog suda Vere Polak-Presečki koja ih je saslušavala gotovo tri sata.

Šelebaja, koji je u javnosti poznat i kao bivši suprug HTV-ove novinarske i urednice Dijane Čuljak, tužiteljstvo tereti da je uz pomoć petero suosumnjičenih fiktivnim ugovorima i računima "izvukao" šest miliona kuna preko tvrtki Core Media i Media spot, a za više od tri miliona kuna oštetio i državni budžet na račun podizanja uračunatog PDV-a.

U nezakonitostima su mu navodno pomagali Tonček Mandić (51), Igor Šumaković (35), Vlado Bučan (60) te Kristina Cikač (36) koja radi kao producentica na HRT-u. Riječ je o vlasnicima i suvlasnicima tvrtki koje su navodno fiktivno poslovale s Core Mediom i Media spotom i izdavali fiktivne račune na osnovu kojih je Šelebaj "izvlačio" novac iz dvije tvrtki.

Šelebaj će u istražnom zatvoru u Remetincu idućih mjesec dana ostati zbog opasnosti od uticaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela te opasnosti od bijega jer ima i francusko državljanstvo. Ostalima je zatvor određen zbog opasnosti od uticaja na svjedoke, a Bučanu i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.
XS
SM
MD
LG