Dostupni linkovi

Uzelac: SDSS nije napustio vladajuću koaliciju


Potpredsjednik hrvatske Vlade Slobodan Uzelac kazao je u petak naveče kako odluka SDSS-a da ne učestvuje e u radu Sabora do postizanja dogovora o načinu završetka zasjedanja Sabora ne znači napuštanje vladajuće koalicije nego želju da se stvori atmosfera za rad i dogovori što je to bitno što treba do kraja mandata napraviti.

"Nije SDSS napustio ni koaliciju, ni sabornicu" rekao je Uzelac u razgovoru za dnevnik 3 HTV-a objašnjavajući da je namjera njegove stranke bila "stvoriti normalnu atmosferu za rad" te da se dogovori "koje su to bitne tvari koje do kraja mandata treba uraditi".

Zastupnici opozicionih stranaka Kukuriku koalicije u četvrtak su odlučili ne učestvovati u radu Sabora protestujući tako zbog, kako su ocijenili, HDZ-ovog narušavanja ugleda i dostojanstva parlamenta.

Predsjednik Kluba SDSS-a Milorad Pupovac kazao je u petak u Saboru da njegova stranka neće učestvovati u radu Sabora dok se ne razriješe nastali problemi a nakon toga sjednica Sabora zaključena je kako bi prošireno predsjedništvo Sabora pronašlo rješenje.
XS
SM
MD
LG