Dostupni linkovi

Crna Gora: Generalni štrajk u zdravstvu od 31.oktobra


Zaposleni u zdravstvu stupiće 31. oktobra u generalni štrajk, najavili su danas predstvanici sindikalnih organizacija zdravstva koji djeluju u okviru Saveza sindikata i Unije slobodnih sindikata.

Oni su ranije održali jednosatni štrajk upozorenja nezadovoljni visinom zarada, ukidanjem određenih nadležnosti definisanih granskim ugovorom i nepotpisivanjem tog dokumenta.

"Republički odbori oba sindikata, nakon šest mjeseci neuspješnih pregovora, donijeli su odluku o stupanju u generalni štrajk radnika u zdravstvu«, rekao je predsjednik Sindikata koji djeluje pri Uniji slobodnih sindikata", Vladimir Pavićević.

Objasnio da ustanove moraju najmanje deset dana prije početka najaviti štrajk, da su menadžmenti dužni pet dana prije početka da odrede zaposlene koji će raditi u minimumu procesa rada.

Dokor Pavićević je dodao da postoji prostor da se u minimumu procesa rada u velikom broju drugih grana, domovima zdravlja, klinikama i opštim bolnicama, rade samo hitni i urgentni slučajevi."Štrajk će trajati do ispunjenja uslova", saopštio je Pavićević
XS
SM
MD
LG