Dostupni linkovi

Lukšić najavio dodatne razgovore sa MMF


Vlada će narednih sedmica imati dodatne razgovore sa Međunarodnim monetarnim fondom i vidjeti da li se Crna Gora uklapa u neki model predostrožnosti ili podrške ekonomskoj politici koji će biti dobra poruka investicionoj zajednici, saopštio je premijer Igor Lukšić.

»Razgovarali smo o mogućnostima da se iskoristi neki od mehanizama koji će unijeti viši nivo sigurnosti u sistem javnih finansija u Crnoj Gori, što dalje znači da ćemo narednih sedmica imati dodatne razgovore".

"Kao što ni euro-kriza ne može da se riješi samo tako što će države izdvojiti sredstva, već to mora biti kombinacija privatnih sredstava i javnih fondova, tako i u Crnoj Gori u dugom roku treba da pravimo dobru kombinaciju između javnih fondova kao što su MMF i Svjetska banka i onoga što nam dolazi sa tržišta kapitala, jer u dugom roku jedino je to pravi izvor sredstava finansiranja«, rekao je Lukšić u intervjuu Glasu Amerike (Voice of America).

Na pitanje da li dužnička kriza u eurozoni može da uspori integraciju Crne Gore i ostatka Balkana, Lukšić je odgovorio da može dovesti do preispitivanja daljih ambicija kada je proširenje u pitanju.
XS
SM
MD
LG