Dostupni linkovi

Vanredna vijest

Demantovano da je uhapšen Gadafijev sin


Muatasim Gadafi, jedan od sinova svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija, nije uhvaćen, izjavio je France pressu vojni zapovjednik Prijelaznog nacionalnog vijeća , demantujući jučerašnju izjavu jednog visokog zvaničnika novih
libijskih vlasti.

"Nije istina da je Muatasim zarobljen", kazao je Visam Ahmed, jedan od vođa vojnih operacija Prijelaznog nacionalnog vijeća na istočnom frontu u Sirtu."Ali, neki od zatvorenika koje smo uhvatili rekli su da se (Moamer) Gadafi nalazi u Sirtu", dodao je. Bivši libijski lider u bjekstvu je od pada Tripolija 23. avgusta, posle 42 godina na vlasti.

Abdelkarim Bizama, savjetnik lidera Prijelaznog nacionalnog vijeća Mustafe Abdeldžalila izjavio je u srijedu da je tog dana uhapšen Muatasim Gadafi, 36-godišnji ljekar i vođa elitnih vojnih jedinica.

"Muatasim Gadafi je uhvaćen u Sirtu i prebačen je u Bengazi. Vijest o njegovom hapšenju nismo ranije objavili kako bismo izbjegli svaki pokušaj njegovog oslobađanja", kazao je Bizama.

Prijelazno nacionalno vijeće danas je objavio i da je u srijedu u Sirtu uhapšen libijski muftija Haled Tantuš, najviši vjerski zvaničnik pod Gadafijevim režimom koji je bivšeg lidera podržavao tokom pobune.
XS
SM
MD
LG