Dostupni linkovi

Demantovano da je uhapšen Gadafijev sin


Muatasim Gadafi, jedan od sinova svrgnutog libijskog lidera Moamera Gadafija, nije uhvaćen, izjavio je France pressu vojni zapovjednik Prijelaznog nacionalnog vijeća , demantujući jučerašnju izjavu jednog visokog zvaničnika novih
libijskih vlasti.

"Nije istina da je Muatasim zarobljen", kazao je Visam Ahmed, jedan od vođa vojnih operacija Prijelaznog nacionalnog vijeća na istočnom frontu u Sirtu."Ali, neki od zatvorenika koje smo uhvatili rekli su da se (Moamer) Gadafi nalazi u Sirtu", dodao je. Bivši libijski lider u bjekstvu je od pada Tripolija 23. avgusta, posle 42 godina na vlasti.

Abdelkarim Bizama, savjetnik lidera Prijelaznog nacionalnog vijeća Mustafe Abdeldžalila izjavio je u srijedu da je tog dana uhapšen Muatasim Gadafi, 36-godišnji ljekar i vođa elitnih vojnih jedinica.

"Muatasim Gadafi je uhvaćen u Sirtu i prebačen je u Bengazi. Vijest o njegovom hapšenju nismo ranije objavili kako bismo izbjegli svaki pokušaj njegovog oslobađanja", kazao je Bizama.

Prijelazno nacionalno vijeće danas je objavio i da je u srijedu u Sirtu uhapšen libijski muftija Haled Tantuš, najviši vjerski zvaničnik pod Gadafijevim režimom koji je bivšeg lidera podržavao tokom pobune.
XS
SM
MD
LG