Dostupni linkovi

Dan: Šarićev ortak se predao u Beogradu


Beranac Draško Vuković koji se sumnjiči da je pripadnik grupe Darka Šarića predao se prije dvije noći u Beogradu, potvrđeno je Danu iz više izvora.Prema saznanjima Dana nekoliko dana prije hapšenja trajala je intezivna komunikacija između Vukovića i službenika srbijanskog MUP-a, oko uslova za njegovu predaju.

Vuković je tražio da mu se sudi u Bogradu i da se objedine predmeti koji se protiv njega vode u Srbiji i Argentini.

Draško Vuković koji se sumnjiči da je učestvovao u švercu preko dvije tone kokaina predao se policiji kasno uveče. Danima prije predaje trajali su pregovori oko uslova koje je on postavio kao nagodbu za dobrovoljnu predaju. Kada je dobio garancije da će mu se suditi u Bogradu, odlučio je da se sam prijavi istražnim organima, kazao je izvor Dana.

Policija sumnja da je Vuković već izvjesno vrijeme bio u Srbiji, a da se prethodno, nakon što je pobjegao iz Crne Gore, skrivao u Albaniji i na Kosovu.
Vuković je u oktobru prošle godine dan prije potpisivanja sporazuma o izručenju između Crne Gore i Srbije zajedno sa Dejanom Šekularcem napustio teritoriju Crne Gore.

Tužilaštvo za organizovani kriminal Srbije podiglo je optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 pripadnika njegove kriminalne grupe, zbog sumnje da su tokom 2009. godine krijumčarili blizu dvije i po tone kokaina.
XS
SM
MD
LG