Dostupni linkovi

Banjaluka je domaćin foruma ministara zdravlja zemalja jugoistočne Evrope



Treći forum ministara zdravlja zemalja jugoistočne Evrope biće održan danas i sutra u Banjaluci i posvećen je sagledavanju postojećeg stanja u zdravstvu i unaprjeđenju kvaliteta zdravlja stanovništva u regiji.

Ministri zdravlja i visoki zvaničnici iz Albanije, BiH, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Srbije, Slovenije, Moldavije, Rumunije i Izraela će na ovom forumu, čija je tema "Zdravstvo u svim politikama zemalja jugoistočne Evrope: zajednički cilj i odgovornost", razmotriti i na koji način uključiti druge važne sektore u smanjivanje smrtnosti i bolesti u njihovim državama - najavljeno je iz Ministarstva zdravlja Republike Srpske.


Resorni ministar RS Ranko Škrbić rekao je ranije Srni da će na forumu biti potpisana banjalučka deklaracija, odnosno dokument pod nazivom "Zdravlje u svim politikama", što podrazumijeva da bi forumu trebalo da prisustvuju i predstavnici vlada zemalja jugoistočne Evrope.

Na ovom skupu, koji se održava deset godina od formiranja zdravstvene mreže zemalja jugoistočne Evrope, kandidaturu i zahtjev za učlanjenje u mrežu podnijeće i Izrael.
XS
SM
MD
LG