Dostupni linkovi

Bramerc: Suđenje Mladiću se ubrzava


Glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc izjavio da će suđenje bivšem generalu Ratku Mladiću biti ubrzano.On, međutim, nije htio da komentariše zdravstveno stanje optuženog, koji je prema nekim navodima, hospitalizovan zbog problema sa plućima.

Bramerc je sarajevskom "Dnevnom avazu" rekao da su već preduzete mjere za ubrzanje suđenja Mladiću, kao i da će tužilaštvo učiniti sve što može kako bi, kako je rekao, suđenje bilo ekspeditivno.

Bramerc je takođe naveo da u novembru očekuje odgovor Srbije o tome ko su osobe koje su pomagale skrivanje Mladića i Gorana Hadžića.

Upitan o zdravstvenom stanju nekadašnjeg ratnog komandanta bosanskih Srba Bramerc je rekao da to ne želi da komentariše, jer su sva pitanja u vezi sa zdravljem optuženih koji se nalaze u pritvorskoj jedinici Tribunala u nadležnosti sekretara Tribunala.

"Ono što mogu reći jeste da Tribunal radi prema najvišim međunarodnim standardima, a medicinsko osoblje pruža potrebnu lekarsku pomoć optuženima koji se nalaze u pritvorskoj jedinici", kazao je Bramerc.

Poslednja statusna konferencija u Haškom tribunalu održana 6. oktobra, kasnila je više od sat vremena zbog Mladićevog lošeg zdravstvenog stanja.
XS
SM
MD
LG