Dostupni linkovi

Tahiri: O sjeveru Kosova nema pregovora


Šef tima Prištine za dijalog sa Beogradom, Edita Tahiri ponovila je uoči sastanka sa evropskim posrednikom da je za Kosvo neprihvatljiv reazgovor o sjeveru zemlje, javlja dopisnik RSE iz Prištine.

Poslije ne toliko ohrabrujućih sastanaka u Beogradu, očekuje se da će posrednik EU u dijalogu Prištine i Beograda Robert Kuper danas u Prištini razgovarati sa šeficom kosovske delegacije Editom Tahiri o nastavku dijaloga. Održavanje sljedeće runde dijaloga, predviđena za 14. oktobar, još uvek je neizvjesno, s obzirom da je Beograd tražio da se razgovara i o sjeveru Kosova.

Uoči Kuperove posete Prištini, Tahiri je izjavila da je stav Vlade Kosova jasan, a on je da se o sjeveru Kosova neće razgovarati.

“Mi imamo našu jasnu platformu za dijalog, određene su i crvene linije, a to znači da se o unutrašnjim pitanjima Kosova, o suverenitetu i teritorijalnom integritetu naše države, nikada neće razgovarati za Srbijom. Ovakav stav podržavaju i EU i SAD, odnosno naši posrednici u ovom dijalogu”, kazala je Tahiri.
XS
SM
MD
LG