Dostupni linkovi

Srbija:Policija u štrajku uz minimum rada


Članovi Policijskog sindikata Srbije (PSS) počeli jutros štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada.

Predsjednik PSS-a Veljko Mijailović rekao je za B92 da sindikat nema nesporazume sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem sa kojim su saglasnost postigli i prije tri mjeseca.

On je dodao da je i "ministar bio iznenađen činjenicom da ga određene strukture u Ministarstvu unutrašnjih poslova ne slušaju".

"Te strukture postoje u samom središtu Ministarstva, a zatim se reflektuju na niže nivoe gde načelnici ne izvršavaju naloge ministra. Neke od depeši koje je ministar poslao su jednostavno ignorisane", rekao je Mijailović.

On je najavio za poslijepodne još jedan sastanak u kabinetu ministra na kome će se razgovarati o sindikalnim zahtjevima i poslije koga, ukoliko budu ispunjeni zahtjevi PSS, može doći do zamrzavanja štrajka.

Policijsko poštovanje minimuma rada podrazumijeva da će se obavljati samo hitne intervencije, dok će granični prijelazi raditi sa smanjenim kapacitetom, a izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata obavljaće se samo za hitne slučajeve.

Štrajk je uslijedio nakon neuspjelih razgovora članova Policijskog sindikata Srbije i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića o ispunjenju zahtijeva policajaca.
XS
SM
MD
LG