Dostupni linkovi

Policijski sindikat Srbije danas počinje štrajkPolicijski sindikat Srbije započeo je u jutros generalni štrajk uz poštovanje minimuma procesa rada. Predsednik PS S Veljko Mijailović rekao je kasno večeras agenciji Beta, nakon višečasovnog razgovora predstavnika tog sindikata sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, da ne odustaju od za danas najavljenog štrajka do ispunenja zahteva.

"Mi nastavljamo danas razgovore sa Dačićem i videćemo da li će doći do dogovora po našim zahtevima", rekao je Mijailović. Mijailović je ranije kao razlog za štrajk naveo to što još nije primenjen kolektivni ugovor u delu o poboljšanju socijalnog položaja zaposlenih u MUP-u, kao i poboljšanju uslova rada.

PS S je najavio da ćezbog generalnog štrajka smanjenim kapacitetom raditi granični prelazi, a izdavanje ličnih karata, pasoša i drugih dokumenata obavljaće se samo u hitnim slučajevima.

Policija će, kako je najavljeno, izlaziti samo na hitne intervencije, a inspektori će izlaziti na teren samo za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti.

Policijski sindikat Srbije ima 15.000 članova.
XS
SM
MD
LG