Dostupni linkovi

U Zagrebu počinje Međunarodni investicijski forum



Hrvatska vlada organizira Međunarodni investicijski forum - Invest in Croatia. Održavanje foruma ranije je najavila premijerka Jadranka Kosor, istakavši kako je njegov cilj jačanje investicijskog potencijala i klime u Hrvatskoj, čime se želi ostvariti jedan od glavnih vladinih projekata - uklanjanje prepreka za investiranje.

Investicijski forum, na kojem se uz članove Vlade i domaćih poslovnih ljudi, očekuju ugledni inozemni investitori i stručnjaci, održat će se u svjetlu zaključenja pristupnih pregovora s Evropskom unijom, te činjenice kako će u manje od dvije godine Republika Hrvatska postati njenom punopravnom članicom, što otvara nove prilike, posebno u privlačenju izravnih inozemnih investicija.

Potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Ivan Milošević najavio je da će na konferenciji biti organizirane panel rasprave o ubrzavanju gospodarskog rasta kroz ulaganja, ulaganjima dijaspore u Hrvatsku, kao i četiri panela koja pokazuju gđe Vlada očekuje greenfield ulaganja - u energetiku, infrastrukturu, turizam i visoku tehnologiju. Osim jačanja odnosa s našim partnerima, vodit ćemo posebnu brigu da razvijamo što bolje odnose s najbrže rastućim gospodarstvima u svijetu - Kinom, Rusijom, Indijom i Brazilom, te zemljama Perzijskog zaljeva i Turskom, rekao je Milošević.
XS
SM
MD
LG