Dostupni linkovi

Srbija: Malinari prekidaju proteste


Malinari iz zapadne Srbije, koji od države traže subvencije za izvoz tog voća, prekinuće sve proteste jer su zadovoljni današnjim sastankom sa zamenikom premijera Ivicom Dačićem, izjavio je u nedelju predsednik Unije proizvođača maline Dragan Terzić.

Terzić je agenciji Beta rekao da je Dačić obećao da će probleme malinara izneti predsedniku države Borisu Tadiću i na sednici Vlade i da će potom biti zakazan sastanak sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede.

Terzić je rekao da malinari pristaju da im subvencije budu isplaćene do 31. marta naredne godine, odnosno da budu predviđene budžetom za sledeću godinu.

Malinari traže da sadašnja otkupna cena malina od 85 do 95 dinara po kilogramu bude povećana na 100 dinara i da subvencije za izvoz budu 26 dinara.

Terzić je rekao da bi malinari od Vlade Srbije najkasnije za dve sedmice trebalo da dobiju odgovor na svoje zahteve i da će do tada čekati. Dodao je da je Dačić prihvatio i zahtev malinara da se povuku prijave protiv organizatora protesta u Arilju iz avgusta ove godine.
XS
SM
MD
LG