Dostupni linkovi

U neredima uoči prijateljske utakmice Željezničara i Hajduka ozlijeđeno devet osoba.


U neredima koji su izbili uoči prijateljske utakmice Željezničara i Hajduka u centru Sarajeva ozlijeđeno je devet osoba.

“Tri su iz Sarajeva, dok su ostalih šest koje smo zbrinuli građani Splita, Metkovića, Zadra i Bjelovara. Jedna osoba iz Splita nalazi se na intezivnoj njezi neurokirurgije. Njegovo stanje je nakon operativnog zahvata stabilno”, kazala je Biljana Jandrić, glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu .

Teže ozlijeđen je M. B. (1983.) iz Splita koji je zadobio ozljede glave usljed udarca kamenom.Jednom je policajcu slomljena ruka, dok je najmanje devet vozila zapaljeno i uništeno oko stadiona.

Utakmica, kojom je u četvrtak uveče trebalo biti obilježeno 90 godina postojanja Željezničara, otkazana je. Žestoki neredi trajali su oko pola sata.

Kako su potvrdili duznosnici MUP-a, nakon jučerašnjih nereda slobode lišen jedan navijač Željezničara, dok se još uvijek ne može govoriti o preciznom broju navijača Hajduka koji su lišeni slobode.

"Naravno, lišenjem slobode jednog navijača Želje mi nismo završili posao. Radimo na utvrđivanju svih okolnosti i bit će privedeni svi oni za koje na osnovu pregleda snimaka i na druge načine utvrdimo odgovornost.

Što se tiče navijača Hajduka, njih je jučer veći broj priveden u PU Novo Sarajevo, na saslušanje, ali i zbog kasko osiguranja i slično, tako da još ne možemo govoriti o tačnom broju tih navijača koji će odgovarati za nerede", kazao je za Sarajevo-x.com ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Muhamed Budimlić.

Navijači Torcide, greškom su ušli na južne tribine stadiona i počeli skidati zastave i obilježja Željezničara, što je izazvalo reakciju domaćih navijača i kulminiralo masovnom tučom.

Kolona autobusa, kombija i automobila sa navijačima Fudbalskog kluba "Hajduk" iz Splita kamenovana je tokom povratka, kroz Konjic, ali vozila se nisu zaustavljala.
XS
SM
MD
LG