Dostupni linkovi

Neredi prije utakmice Željezničar-Hajduk, ima i povrijeđenih


Pred početak prijateljske utakmice između Željezničara i Hajduka, ispred stadiona Grbavica došlo je do sukoba navijača ova dva tima, prenosi Radio Sarajevo.

Kako je za Sarajevo-x.com rekla Biljana Jandrić, portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu u Kliniku za urgentnu medicinu je dovezeno šest osoba koje uglavnom imaju posjekotine, ali im se stepen povreda još uvijek utvrđuje. Nekoliko povrijeđenih osoba je zbrinuto i u blizini stadiona na Grbavici.

Do nereda je došlo u trenutku kada su domaći navijači, Manijaci ušli na južnu tribinu kako bi postavili koreografiju, gdje su ih zatekli navijači Torcide koji su nešto ranije ušli na stadion. Torcidaši su počeli skidati, cijepati i paliti zasteve Manijaka, te kako javljaju mediji napali nekoliko domaćih navijača, što je izazvalo revolt i Manijaka koji su uzvratili na isti način.

Neredi su se nastavili ispred stadiona, a kulminirali na mostu na Socijalnom, gdje je došlo do dvije teže povrede hladnim oružjem navijača Hajduka koji su odvezeni u bolnicu. Desilo se i nekoliko lakših povreda, a na KCU Sarajevo dovezeno je ukupno šest osoba sa posjekotinama. Zapaljena su dva kombija i jedan autobus.

Nezvanično saznajemo da su u neredima učestvovali članovi ogranka Torcide iz Širokog Brijega. Portal Sportsport.ba javlja da uprava Hajduka tvrdi kako njihovi navijači nisu napravili nerede, jer nisu još uvijek ni ušli u Sarajevo.

Trenutno se strasti smiruju, navijači su se razdvojili, a susret na Grbavici odgođen je za pola sata, dakle trebalo bi da počne u 19:00.
XS
SM
MD
LG