Dostupni linkovi

Tadić i Tirk: Saradnja i evrointegracije odgovor na krizu


Predsjednici Srbije i Slovenije Boris Tadić i Danilo Tirk ocijenili su danas u Aranđelovcu da poslovna saradnja u regionu i nastavak evrointegracija predstavljaju odgovore na izazove svetske ekonomske krize.

"Najbolje rješenje za sve nas je nastavak evropskih integracija", rekao je Tadić na panelu u okviru Samita 100 biznis lidera jugoistoične Evrope u Aranđelovcu.

Tadić je rekao da evropske integracije doprinose stabilnosti što je bitno za ekonomiju, ali da postoje mišljenja poput stava ekonomiste i nobelovca Džozefa Štiglica da nije vrijeme za ulazak u Evropsku uniju.

"A za šta jeste vreme? Da li postoji alternativa? Ja ne vidim alternativu", rekao je Tadić i dodao da je članstvo u EU najbolje političko rješenje.

Tirk je rekao da "put iz krize nije jasan", ali je naveo da političari treba da rade na kreiranju uslova za poslovnu saradnju u zemljama jugoistočne Evrope i istakao značaj smanjivanja tenzija.Slovenački predsjednik je kazao i da je potrebno proširiti EU na zemlje regiona pošto to olakšava saradnju.
XS
SM
MD
LG