Dostupni linkovi

Leoneti: Hrvatska je element stabilnosti među susjedima


Hrvatska je u procesu pristupanja Evropskoj uniji ispunila sve uslove, obvezala se nastaviti reforme, i kao takva element je stabilnosti među susjedima, rekao je u četvrtak u Zagrebu francuski ministar za evropske poslove Žan Leoneti.

"Hrvatska je ispunila sve zahtjeve, obvezala se nastaviti reforme sve do ulaska u EU i ona je element stabilnosti među susjedima. Ne može se zamisliti ući u EU bez normalizovanja odnosa sa susjedima. Hrvatska je to napravila na svečani način sa Srbijom u Vukovaru koji ću danas posjetiti", rekao je Leoneti u izjavi na marginama seminara o trgovini ljudima koji se u četvrtak i petak održava u Zagrebu.

U Vukovaru bi ministar Leonetti trebao položiti vijenac za žrtve Ovčare, te posjetiti bolnicu.On je stavio veliki naglasak na pomirenje među susjedima, istaknuvši da će nakon Vukovara posjetiti i Beograd gdje će uputiti istu poruku.

"Srbija ima evropsku perspektivu. Ona treba pristupiti EU-u, ne postoje nikakvi posebni dodatni uvjeti koje treba ispuniti da bi dobila status kandidata. Međutim, postoji moralna i stvarna obveza koju Srbija mora ispoštovati a to je da u EU ne može ući prije nego se riješe problemi sa susjedima", naglasio je francuski ministar.
XS
SM
MD
LG