Dostupni linkovi

Sretko Kalinić priznao više ubistava


Sretko Kalinić priznao je da je učestvovao u više ubistava i pokušaja ubistva, među kojima je i neuspjeli pokušaj likvidacije kontroverznog biznismena Andrije Draškovića 2004. godine, a za organizaciju tih likvidacija optužio je odbjeglog Luku Bojovića.

Pošto danas na početku suđenja u Specijalnom sudu u Beogradu nije htio da se izjašnjava o navodima optužnice, sud je pročitao Kalinićev iskaz iz Zagreba od 29. jula prošle godine u kom je detaljno opisao ubistva i napade i potvrdio navode optužnice srpskog tužilaštva za organizovani kriminal.

Kalinić je potvrdio da njegov potpis stoji ispod izjave, kao i da je imao povjerljiv razgovor sa braniocem i da je bio upoznat sa svojim pravima prije davanja iskaza.

Luka Bojović tereti se za organizaciju ubistva Branka Jeftovića Jorge 2004. i pokušaj ubistva Draškovića i Zorana Nedovića Šoka iste godine, kada su poginuli njihovi tjelohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić.

Osim njega, optužnicom su obuhvaćeni nekadašnji članovi "zemunskog klana" Vladimir Milisavljević zvani Budala, Sretko Kalinić i Miloš Simović.

Bojoviću i Milisavljeviću sudi se u odsustvu, jer su u bjekstvu.
XS
SM
MD
LG