Dostupni linkovi

Šutanovac nema saznanja dostavljenim video snimcima KFOR-a


Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac izjavio je danas da nema saznanja da je Kfor dostavio Srbiji snimke incidenata na Jarinju od 27. septembra kada su se sukobili Kfor i Srbi na barikadama.

Šutanovac je novinarima u Vojno-tehničkom institutu rekao da pretpostavlja da Kfor ima snimke tih događaja, ali da ih on nije vidio.

Govoreći o sjednici Odbora Skupštine Srbije za odbranu i bezbjednost, na kojoj je raspravljano o sukobu na Jarinju, Šutanovac je naveo da nije ovlašten da govori o detaljima, ali da su nadležne službe na toj sjednici prikazale objektivnu sliku koja ne ukazuje direktno ni na čiju krivicu.

Predsjednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković rekao je ranije da vlast krije od građana istinu o događajima na sjeveru Kosova i saopštio šta su službe bezbednosti prenijele članovima Odbora za bezbjednost Skupštine Srbije da je incident na Jarinju prošle sedmice izazvala ''grupa organizovanih ljudi'', a ne vojnici Kfora.

Srbijanske obavještajne službe izvijestile Odbor za bezbjednost da je u sukobu s Kforom kod Jarinja lokalne Srbe predvodio švercer sa sjevera Kosova Zvonko Veselinović. Tu informaciju juče je prvi objavio prištinski dnevnik Koha ditore.
XS
SM
MD
LG