Dostupni linkovi

Odbijen zahtjev za ukidanje imuniteta HDZ-ovcu Mlinariću


Saborsko Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) nije danas odobrilo zahtjev vukovarskog gradonačelnika Željka Sabe da HDZ-ovcu Petru Mlinariću skine zastupnički imunitet, kako bi ga SDP-ov gradonačelnik na sudu mogao kazneno goniti zbog klevete.

Sukladno dosadašnjoj praksi da zastupnicima ne skida imunitet na temelju privatne tužbe za klevetu, kakva je ona Sabova, MIP nije odobrio pokretanje kaznenog postupka protiv Mlinarića.

Sabo je Mlinarića tužio prošle jeseni, potaknut njegovom tadašnjom izjavom u Hrvatskom saboru da je "Sabo uz pomoć oficira JNA iz okupiranog Vukovara, kada su po gradu ubijani njegovi sugrađani, izvezao svoj automobil". To, rekao je tada Mlinarić, mogu posvjedočiti brojni svjedoci.

Mlinarić je tada u Saboru pročitao i pismo kojim mu se, rekao je, obratilo šestero zaposlenika vukovarske gradske uprave koji su se, budući da su bliski HDZ-u, u novoj sistematizaciji gradske uprave našli na popisu neraspoređenih jer su im radna mjesta ugašena.

Iz ureda vukovarskog gradonačelnika nedugo potom je potvrđeno da će Sabo tužiti Mlinarića jer je "tijekom zasjedanja Hrvatskoga sabora javno iznio niz neistinitih tvrdnji koje vrijeđaju njegovu (Sabovu) čast i ugled".
XS
SM
MD
LG