Dostupni linkovi

Brčko:Državni službenici na saslušanju


U Brčkom je u toku prvo saslušanje sedam osumnjičenih državnih službenika Vlade distrikta koji su juče lišeni slobode zbog osnova sumnje da su zloupotrijebili položaj i ovlaštenja i krivotvorili službene isprave.

Portparol policije distrikta Halid Emkić rekao je da su svih sedam lica, nakon kriminalističko-tehničke obrade danas do 14.00 sati, uz izvještaje o počinjenim krivičnim djelima predati Tužilaštvu na dalje procesuiranje.

Prema Zakonu o krivičnom postupku, tužilaštvo ima rok da u narednih 24 sata odluči hoće li predložiti pritvor za osumnjičene ili će ih pustiti da se brane sa slobode.

U policijskoj akciji u Brčkom juče je uhapšeno sedam lica, među kojima je najviše visokopozicioniranih državnih službenika Vlade distrikta.

Policija je u akciji pretresla 11 lokacija u zgradi Vlade distrikta i to u resorima zdravstva, obrazovanja i upravljanja javnom imovinom i finansija, te još 12 stambenih i poslovnih objekata u distriktu. Pretresena je i porodična kuća doskorašnjeg gradonačelnika Brčkog Dragana Pajića. U akciji pod kodnim nazivom "Bingo" pretresi su izvršeni na 26 lokacija, od toga 23 u Brčkom, dvije u Tuzli i jedna u Republici Srpskoj.
XS
SM
MD
LG