Dostupni linkovi

Neredi zbog paljenja džamije u IzraeluOko 300 Palestinaca sukobilo se s izraelskom policijom, samo nekoliko časova posle paljenja džamije u selu Tuba-Zangariji, u severnom Izraelu.

Prema navodima policije, stanovnici sela su krenuli u marš prema jevrejskom naselju Roš Pina, bacajući kamenje na policajce i paleći autmobilske gume.

Policija je odgovorila ispaljivanjem suzavaca i šok-granata prema učesnicima protesta

Džamija koja se nalazi u arapskom selu u Galileji, danas je teško oštećena u požaru, a prema osvetničkim grafitima ispisanim po zidovima izgleda da su počinoci izraelski doseljenici ili njihove pristalice, navela je izraelska policija.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je izrazio "bes" zbog paljenja džamije u arapskom selu na severu Izraela, navodi se u današnjem saopštenju iz njegovog kabineta.

Portparol policije je rekao da su reči "cena" sprejom ispisane po džamiji, što liči na praksu izraelskih doseljenika da napadaju Palestince i njihovu imovinu u znak odmazde za akcije izraelske vlade protiv njihovih naselja na palestinskim teritorijama.

Izraelska vlada je pre nekoliko nedelja uništila ilegalno izgrađene zgrade u nedozvoljenom izraelskom naselju na Zapadnoj obali, posle čega je odmah usledilo paljenje jedne džamije.
XS
SM
MD
LG