Dostupni linkovi

U Doboju razbijen lanac trgovine ženama iz Srbije


U Doboju je razbijen lanac trgovine ljudima te spašene dvije žrtve s područja Srbije.

Rezultat je to koordinirane akcije Uprava kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske (RS), pripadnika Centra javne bezbjednosti Doboj i MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, izvršene pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa Interpolom Beograd.

Na osnovu naredbe Suda BiH, u sklopu ove akcije jučer i danas su na području općine Doboj uhapšene dvije osobe, izvršeni pretresi jednog ugostiteljskog objekta, stana i automobila koji su u vlasništvu ili ih koristi osoba M.J. iz Doboja.

Prilikom pretresa pronađeni su predmeti koji potvrđuju osnove sumnje da se ta osoba bavi kriminalnim aktivnostima vezanim za trgovinu ljudima radi prostitucije.

Također, pronađena je i privremeno oduzeta veća količina novca, dvije automatske puške, kao i drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku.

Uhapšeni su M.J. i Z.J. iz Doboja, koji će nakon kriminalističke obrade biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima trgovina ljudima, međunarodno vrbovanje radi prostitucije i nezakonito uskraćivanje identifikacionih dokumenata.
XS
SM
MD
LG