Dostupni linkovi

Crna Gora:Opozicija neće podržati prijedlog izmjena Ustava


Nova srpska demokratija (NOVA) i Pokret za promjene (PzP) neće podržati prijedlog Vlade Crne Gore za promjenu dijela Ustava o pravosuđu i ocjenjuju da ni Socijalistička narodna partija (SNP) to neće učiniti.

Crnogorski parlament sjutra bi trebalo da raspravlja o nacrtu amandmana na Ustav u dijelu pravosuđa, koji je inicirala Vlada.

Lideri PzP-a i NOVE Nebojša Medojević i Andrija Mandić smatraju da nije logično da opozicija podrži vladin prijedlog kada su predstavnici vladajuće koalicije najavili da neće prihvatiti njihov prijedlog za promjenu Ustava.

Oni su pozvali premijera Igora Lukšića da organizuje konsultacije sa predstavnicima opozicije kako bi došli do kompromisa o tome.

Mandić je rekao na konferenciji za novinare da su konsultacije neophodne i podsjetio da je na taj način riješeno i pitanje jezika.

"Sutra očekujemo da prijedlog Vlade ne dobije dvotrećinsku većinu, kako bi nakon toga mogli opozicija i vlast da sjednu za jedan sto i sa premijerom otpočnu dijalog u vezi sa rekonstrukcijom Ustava, i da pronađu najbolji dogovor kako bi negdje do Nove godine imali usaglašen tekst promjene Ustava na zadovoljstvo svih u Crnoj Gori", pojasnio je Mandić.
XS
SM
MD
LG