Dostupni linkovi

Đukić-Dejanović: Vlada nije ugrožena


Predsjednica Skupštine Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je večeras da vlada nije ugrožena, uprkos neslaganjima vladajužih stranaka u vezi sa donošenjem pojedinih zakona.

"Vlada nije ugrožena u ovom momentu i ne očekujem da će vlada pasti", rekla je ona televiziji Avala upitana o najnovijim dešavanjima u parlamentu i povlačenju pojedinih prijedloga zakona.

Đukić-Dejanović, potpredsjednica Socijalističke partije Srbije, rekla je da je Vlada Srbije iz procedure povukla Prijedlog zakona o rehabilitaciji i da to nije prvi put da predlagač povlacči zakon.

"To je 43. put u ovom mandatu da predlagačc povlači zakon da bi usaglasio tekst sa svima onima koji treba da ga prihvate", rekla je predsjednica parlamenta.

Ona je rekla da nisu socijalisti bili jedini koji su tražili doradu Prijedloga zakona o rehabilitaciji. "Mislim da je potrebno još malo doraditi tekst, pa će se on ponovo naći u Skupštini", rekla je ona.

Đukić-Dejanović je rekla i da zakon o rehabilitaciji nije prioritet i da se ne nalazi na spisku zakona koje obavezno treba usvojiti na putu ka Evropskoj uniji.
XS
SM
MD
LG