Dostupni linkovi

Malinari: U ponedeljak blokiramo prugu Beograd-Bar i puteve


Nezadovoljni proizvođači malina odlučili su da sutra u 16 sati blokiraju prugu Beograd - Bar kod Požege i magistralne puteve u Srbiji, izjavio je predsednik Skupštine Unije proizvođača malina Dragan Terzić.

"To je odluka Skupštine Unije koju smo održali večeras posle neuspešnog sastanka u Vladi. Tražimo od Vlade i da prekine sa prevarama poput ove danas, kada su nas pozvali na sastanak sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem, a onda isturili njegovog pomoćnika", rekao je Terzić agenciji Beta.

Malinari protestuju u Bajinoj Bašti, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Ivanjici, Požegi, Kosjeriću i Aleksandrovcu, sa zahtevom da otkupna cena malina, koja je sada 85 do 95 dinara, bude povećana na 100 dinara, a subvencije za izvoz budu 26 dinara po kilogramu.

Ministarstvo poljoprivrede ne može da ispuni zahtev malinara da subvencije za izvoz tog voća budu 26 dinara po kilogramu, izjavio je pomoćnik ministra Miloš Milovanović i poručio da malinari ne mogu odbraniti svoje interese protestima.

"Zahtev malinara za subvencijom od 26 dinara po kilogramu tog voća je nerealan pa kao takav ne može biti ispunjen", rekao je Milovanović agenciji Beta.
XS
SM
MD
LG