Dostupni linkovi

Malinari: Nema dogovora, Vlada nas je prevarila


Razgovori malinara i predstavnika Vlade Srbije nisu uspeli izjavio je danas Predstavnik proizvođača malina Dragan Terzić, i najavio radikalizaciju protesta, a Vladu i Ministarstvo poljoprivrede optužio za prevaru.

"Predložićemo radikalizaciju protesta, pridružuju nam se i iz drugih opština a pridružiće nam se i stočari. Ima da se digne cela Srbija, jer ovo ovako više ne može", rekao je Terzić agenciji Beta posle sastanka u Vladi Srbije.

Terzić, koji je predsednik Skupštine Unije proizvođača malina, optužio je Vladu za prevaru jer je obećala da će sa malinarima razgovarati ministar poljoprivrede Dušan Petrović i eventualno premijer Mirko Cvetković, a na sastanku su se pojavili pomoćnici ministra Miloš Milovanović i Ljubiša Dimitrijević.

Proizvođači malina iz zapadne Srbije traže da otkupna cena malina bude jednaka za sve proizvođače.

Malinari protestuju u Bajinoj Bašti, Prijepolju, Priboju, Novoj Varoši, Ivanjici, Požegi, Kosjeriću i Aleksandrovcu, sa zahtevom da otkupna cena malina, koja je sada 85 do 95 dinara, bude povećana na 100 dinara, a subvencije za izvoz budu 26 dinara po kilogramu.

Protest malinara je počeo 11. septembra, a policija im je zabranila da traktorima dođu u Beograd.
XS
SM
MD
LG