Dostupni linkovi

Tužilaštvo BiH: Vučurević pod istragom za ratne zločineTužilaštvo BiH saopštilo je danas da je ratni gradonačelnik Trebinja Božidar Vučurević pod istragom u Posebnom odeljenju Tužilaštva za ratne zločine.

"Vučurević ima status osumnjičenog", navodi Tužilaštvo BiH i dodaje da je on "uvek bio dostupan" zbog čega nikada nije bio stavljen predlog za određivanje pritvora.

Tužilaštvo BiH je u aprilu uputilo ministarstvu pravde BiH predlog za raspisivanje molbe za izručenje Vučurevića toj zemlji iz Srbije, zbog ratnih zločina počinjenih tokom rata u Trebinju.

Tužilaštvo BiH je svoj zahtev zasnovao na činjenici da je Vučurević državljanin BiH, gde je osumnjičen za krivična dela ratnog zločina na području Trebinja.

Ratni načelnik Opštine Trebinje Božidar Vučurević u subotu je prebegao iz Srbije, gde se nalazio u pritvoru od 4. aprila, kada je uhapšen na Graničnom prelazu Karakaj, između BiH i Srbije.

On je uhapšen na osnovu poternice koju je za njim raspisala Hrvatska tereteći ga za ratni zločin na području Dubrovnika.
XS
SM
MD
LG