Dostupni linkovi

Početak završnih reči na suđenju grupi Stanka SubotićaPred Specijalnim sudom danas bi trebalo da počne iznošenje završnih reči na suđenju grupi Stanka Subotića Caneta optuženoj da je švercom cigareta tokom 1995. godine i 1996. godine nezakonito stekla 28 miliona evra i osam miliona američkih dolara. Subotiću se sudi u odsustvu, a u bekstvu su i njegov sestrić Nikola Milošević, Jovica Ranđelović i Ivana Krčmaričić.

Optuženi su i nekadašnji direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes, osnivač paravojne jedinice Škorpioni Milan Milanović Mrgud, bivši načelnik novosadske policije Miodrag Zavišić, bivši šef novosadske Državne bezbednosti Milovan Popivoda i bivši radnici carine Nebojša Nikolić Tarzan i Drago Dodevski.

Optuženi su i radnik Subotićevog preduzeća Mia Ub Miroslav Pešić, pevačica Ivana Olujić, Luka Nenadić i Stevan Banović. Subotić, koji živi u Ženevi, u petak je održao konferenciju za novinare putem video veze sa Švajcarskom, i rekao da se "družio i viđao" s predsednikom Srbije i Demokratske stranke (DS) Borisom Tadićem, na čiji je predlog početkom 2007. godine u više navrata supruzi ubijenog premijera Ružici Đinđić u gotovini isplatio ukupno milion evra iz svog dobrotvornog fonda za koji su znali on i Đinđić.

Optuženi je ponovo negirao da je bio umešan u šverc cigareta u Srbiji i naveo da se trgovina cigaretama preko Crne Gore tokom devedesetih godina odvijala legalno, a da je on bio legalni distributer tri najveće svetske kompanije za proizvodnju cigareta. Subotić je ponovio i optužbe na račun predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunice, koga je optužio za "početak hajke", a Koštuničinog bliskog saradnika Dejana Mihajlova da mu je "uzeo reket od 500.000 evra".
XS
SM
MD
LG