Dostupni linkovi

Kranjčar smijenjen sa mjesta selektora reprezentacije Crne Gore


Hrvatski trener Zlatko Kranjčar nije više selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore, odlučio je danas Izvršni odbor (IO) Fudbalskog saveza.

IO, kao i prethodno Odbor za hitna pitanja, odluku o smjeni Kranjčara donio je jednoglasno.

Za novog selektora imenovan je njegov dosadašnji pomoćnik Branko Brnović, koji će tu funkciju obavljati do kraja ovog, ali i u narednom kvalifikacionom ciklusu.

Kranjčar je imao ugovor sa FSCG do kraja kvalifikacija.

Predsjednik FS Dejan Savićević kazao je da mu je kao čovjeku koji je angažovao Kranjčara bilo najteže da podrži odluku o njegovoj smjeni.

»Od reprezentacije koja je bila sigurni učesnik baraža i pretendovala za direrktan plasman na EP, došli smo u situaciji da ne zavisimo od sebe. Nijesmo trebali, ni smjeli da dođemo u tu situaciju. Smjenom selektora želimo da spasimo ono što se može«, rekao je Savićević.

On je negirao da je vršio pritisak na Kranjčara ili da mu je sugerisao oko sastava i igrača koji trebaju i kako da igraju.

»Imamo sam zamjerku protiv Bugarske i saopštio sam mu je nakon meča. Prelazili smo preko njegovih izjava da želi biti trener Dinama, ili selektor Hrvatske u kvalifikacijama za SP u Brazilu. Nakon poraza u Velsu došlo je do zaključka da treba da bude smijenjen«, rekao je Savićević.
XS
SM
MD
LG