Dostupni linkovi

Gadafi: "Porazit ćemo NATO"Bivši libijski vođa Moamer Gadafi je u telefonskom pozivu, za koji je sirijska televizijska postaja ustvrdila da je iz Libije, obećao da će pobijediti ustanike koji nadziru većinu zemlje.

Također je rekao kako libijski vojni konvoj koji je ušao u susjedni Niger nije bio posljednji, ali nije ukazao kako bi to mogao biti korak prema bijegu iz Libije njegovu i njegovih sljedbenika. Gadafi, za kojega se ne zna gdje se nalazi, je umjesto toga u kratkom govoru uživo kojega je emitirala Arrai TV rekao da će se njegove snage okupiti kako bi porazile ustanike i NATO koji je vršio zračne udare na njegovu vojsku.

"Mladi su sada spremni pojačati otpor protiv 'štakora' (ustanika) u Tripoliju i dovršiti plaćenike. Porazit ćemo NATO, a libijski narod odbacuje NATO", rekao je Gadafi tijekom poziva za koji je televizijska postaja rekla da dolazi iz Libije.

Gadafijev glasnogovornik je više puta ustvrdio kako je on u Libiji i da je visokog morala. Niger je rekao da nije bio u konvoju.

Preporučujemo

XS
SM
MD
LG